RESTAURACJA LUBLIN HADES SZEROKA
RESTAURACJA LUBLIN HADES SZEROKA
Hades Szeroka
Hades Szeroka

HADES SZEROKA

Niech mięsożercy ostrzą zęby, bo w lubelskim

Hadesie trwa nieustający festiwal tatara...

Piotr Bikont

Newsweek - Między nożem a widelcem

Nieustający Festiwal Tatara

Relentless Tartar Steak Festival

 

1. tatar ze śledzia ~~~ 14,-

jajo na twardo, cebula, natka pietruszki, fasola,

ogórek kiszony

herring tartare hard-boiled egg, onion, parsley,

pickled cucumber in birne, beans

 

2. tatar z łososia ~~~~ 22,-

łosoś surowy i wędzony, jabłko, sok z cytryny, ogórek

konserwowy, koperek, szczypiorek, rukola

salmon tartare salmon, smoked salmon, apple,

lemon juice, pickled cucumber, dill, chives, rocket

 

3. tradycyjny befsztyk tatarski ~ 19,-

żółtko, cebula, ogórek konserwowy, musztarda,

grzybki marynowane

Tartare steak egg, onion, mustard,

pickled cucumber, pickled mushrooms

 

4. tatar po argentyńsku ~~~ 19,-

żółtko, smażony boczek, orzeszki, ketchup

Argentinian style

egg, fried bacon and peanuts, ketchup

 

5. tatar po belgijsku ~~~~~ 24,-

majonez, sos worchester, szalotka, korniszony,

kapary, frytki belgijskie

Belgian style mayonnaise, Worchester sauce,

shallots, gherkins, capers, Belgian fries

 

6. tatar po chińsku ~~~~~ 19,-

żółtko, cebula, sezam, sos sojowy, imbir

Chinese style

egg, onion, sesame, soya sauce, garlic, ginger

 

7. tatar po rosyjsku ~~~~ 19,-

żółtko, cebula, nasiona kopru, ogórek kiszony, chrzan

Russian style (egg, onion, fennel seeds,

pickled cucumber in birne, horseradish, pepper)

 

8. tatar po ukraińsku ~~~~ 19,-

żółtko, cebula, nasiona kopru, pomidor kiszony,

czosnek niedźwiedzi, papryka

Ukrainian style (egg yolk, onion, fennel seeds,

pickled tomato, garlic, pepper)

 

9. tatar po prowansalsku ~ 24,-

czosnek, tymianek, bazylia, anchois, kapary, natka pietr.

Provencale style (garlic, thyme, basil,

anchois, chopped green parsley)

 

10. tatar myśliwego ~~~~ 26,-

z rydzami, borowikami i kurkami, żółtko, cebula,

tymianek, musztarda

Hunter's tartare with wild mushrooms: milk caps,

chanterelle, porcini, egg, onion, thyme, mustard

 

11. tatar a l’A. A. Widelski ~ 27,-

żółtko, cebula, ogórek konserwowy, bazylia, anchois,

musztarda, śliwka kresowa, grzybki marynowane

Tartare a l’A. A. Widelski egg, anchois, onion,

pickled cucumber, mustard, pickled mushrooms

 

12. tatar rżnięty z kaparami ~ 28,-

na sałatach z oliwkami

chopped tartare with capres on leaves, olives

 

13. carpaccio z polędwicy ~~ 29,-

z kaparami i kolendrą

beef carpaccio with capers and coriander

 

ARTYSTA MALARZ ANDRZEJ ANTONI WIDELSKI: TO LUBIĘ W RESTAURACJI HADES SZEROKA ARTYSTA MALARZ ANDRZEJ ANTONI WIDELSKI: TO LUBIĘ W RESTAURACJI HADES SZEROKA
hadesowy tatar sfotografowany przez Ewę Kubicką

RESTAURACJA

HADES SZEROKA

81 532 87 61 w. 3

rezerwacje i obsługa

imprez w restauracji

szeroka@hades-lublin.pl

POGOTOWIE CATERINGOWE

81 532 87 61 w. 4

negocjacje warunków imprez cateringowych (ustalanie terminu, miejsca, menu itp.)

Mariusz Frąc

609 606 239

mariusz.frac@hades-lublin.pl

Godziny otwarcia

RESTAURACJA

HADES SZEROKA ZAPRASZA:

od niedzieli do czwartku:

od12.oodo22.oo

piątek, sobota:

od 12.oo do24.oo

Lokalizacja

RESTAURACJA

HADES SZEROKA

ul. Grodzka 21 / 20-112 Lublin

dojechać do nas można autobusami MPK wysiadając na przystankach:

Brama Krakowska

(ul. Królewska, ul. Lubartowska)

Dworzec Główny PKS

(Al. Tysiąclecia, ul. Ruska)

Targ pod Zamkiem

(Al. Unii Lubelskiej)

Samochodem najlepiej zaparkować na Placu Zamkowym, na ulicy Kowalskiej lub na ulicy Podwale i dojść schodkami przez Bramę Grodzką.

Po godzinie 21.00 Taksówki mogą wjeżdżać na Stare Miasto, można więc podjechać lub zamówić taksówkę pod drzwi naszej restauracji.

Newsletter

Zapisz się, aby otrzymywać nasz newsletter z aktualnymi informacjami o nowościach i najciekawszych ofertach restauracji Hades Szeroka